Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SFINX

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

[HELLENIC]

Το μοναδικό ταξίδι της SFINX ξεκινά από τη διαρκή αναζήτηση του «εγώ» ενός ανήσυχου πνεύματος, ενός δημιουργού που προβληματίζεται με την ανθρώπινη υπόσταση και τις πολύπλευρες πτυχές της που ισορροπούν ανάμεσα σε φως και σκοτάδι. Η αρχαιοελληνική, η φιλοσοφία καθώς και ο αποσυμβολισμός των μυθολογικών στοιχείων συμπληρώνουν τη διαδρομή της κάνοντας μια επωνυμία με ιδιαιτερότητα δημιουργώντας μια μοναδική σκέψη εμπειρία.

Η γριφώδης φυσιογνωμία της ανακάλυψης του εαυτού οδηγεί το δημιουργό πίσω στο χρόνο και στη μυθολογική «Σφίγγα» με την ιδιόμορφη όψη της που αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη στο σύνολό της. Μια μορφή που συνδυάζει αριστοτεχνικά την ανάμειξη των συναισθημάτων και των ιδεών, του πνεύματος και της δύναμης, της ζωής και του ρεαλισμού, του Φωτός και του Ζόφου που δημιουργεί ένα υπερανθρώπινο όντας ικανό να ισορροπεί στην κυριαρχία του χάους του σύμπαντος.

Στοχαστές της Αρχαιότητας αναζητούν την έννοια του «ωραίου» καλλιεργώντας την έννοια της αισθητικής ως ιδέα τόσο στη φυσική όσο και στη μεταφυσική πλευρά των πραγμάτων.

Η υψηλή αισθητική, η έμπνευση από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, η αιωνιότητα, η διαχρονικότητα και η εναρμόνισή τους με τη φύση ενώθηκαν σε μια πρωτότυπη έκφραση του εαυτού απαλλαγμένου από την στερεότυπη «κοινωνική αποδοχή».

Φθορά και αφθαρσία αλληλεπιδρούν και ισορροπούν αισθήματα σε όλες τις μυστικές εμφανίσεις τους με τέτοια κομψότητα που συνδυάζει την ποιότητα και τη δύναμη με την ανεξάντλητη έμπνευση.

Το σώμα ντύνεται τα κρυμμένα μηνύματα που μαγεύουν την η οποία έρχεται από την πρωτοτυπία, την ουσία, το φιλοσοφικό στοχασμό και την αισθητική απόλαυση του αποτελέσματος.

Το άσβηστο πάθος για δημιουργία και η αυθεντικότητα των έργων οδηγούν στην γνησιότητα, την ακρίβεια και την τελειότητα σε κάθε μοναδική συλλογή.

Το SFINX δεν είναι μια συνηθισμένη επωνυμία με συμβατικό περιεχόμενο. Αναζητά εκείνο το απαιτητικό κοινό που θα μοιράζεται μαζί της, τις εμπνευσμένες ιδέες της και το ανήσυχο πνεύμα της.

[ENGLISH]

Το μοναδικό ταξίδι του SFINX ξεκινά από την αδιάκοπη αναζήτηση του «εγώ» από έναν διερευνητικό νου, έναν δημιουργό που συλλογίζεται την ουσία του ανθρώπου και τις πολλές πτυχές του, βαδίζοντας τη λεπτή γραμμή μεταξύ φωτός και σκότους. Η αρχαία ελληνική σκέψη, η φιλοσοφία και η απομυθοποίηση των μυθολογικών στοιχείων ολοκληρώνουν αυτό το ταξίδι και αναδιατυπώνουν το SFINX ως ένα εξαιρετικά διακριτικό brand ικανό να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία. Η αινιγματική όψη της αυτοανακάλυψης οδηγεί τον δημιουργό πίσω στο χρόνο στη φιγούρα της μυθολογικής Σφίγγας, της οποίας η περίεργη εμφάνιση αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη στο σύνολό της: η Σφίγγα είναι μια φιγούρα που συνδυάζει αριστοτεχνικά συναισθήματα και ιδέες, πνεύμα και δύναμη, ζωή και ρεαλισμό , και φως και σκοτεινιά, γεννώντας έναν υπεράνθρωπο ικανό να ισορροπήσει μέσα στο παγκόσμιο χάος που επικρατεί. Οι στοχαστές της αρχαιότητας αναζήτησαν την έννοια της «ομορφιάς» επεξεργάζοντας την έννοια της αισθητικής ως ιδέας τόσο στη φυσική όσο και στη μεταφυσική πλευρά των πραγμάτων.

Η έννοια της υψηλής οπτικής απήχησης, η έμπνευση από τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, καθώς και οι έννοιες της αιωνιότητας, της συνέχειας και της αρμονίας με τη φύση συνδυάστηκαν σε μια πρωτότυπη έκφραση του εαυτού που είναι απαλλαγμένη από κάθε στερεότυπη επιθυμία για «κοινωνική αποδοχή". Η φθορά και η αφθαρσία συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν και εξισορροπούν το ένα το άλλο σε όλες τις μυστικιστικές πτυχές τους με έναν κρυπτικό και κομψό τρόπο που συνδυάζει ποιότητα, σφρίγος και ανεξάντλητη έμπνευση.

Το σώμα ντύνεται με τα κρυμμένα μηνύματα που αιχμαλωτίζουν το μυαλό, το οποίο έλκεται από την πρωτοτυπία, την ουσιαστικότητα, τη φιλοσοφική ενατένιση και την αισθητική απόλαυση που προκύπτει από το αποτέλεσμα.

Το άσβεστο πάθος για δημιουργία, σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα των έργων, παράγει πρωτοτυπία, ακρίβεια και τελειότητα σε κάθε μοναδική συλλογή.

Η SFINX δεν είναι μια συνηθισμένη μάρκα που προσφέρει κοινά προϊόντα. Η SFINX αναζητά ένα απαιτητικό κοινό, με το οποίο θα μοιραστεί τις εμπνευσμένες ιδέες και το τολμηρό της όραμα.